13 juni 2015
15:00

Kolsva IF

Referat: Fagersta Södra IK - Kolsva IF

Det blev oavgjort för Södra när man mötte Kolsva på lördagseftermiddagen på Onsjövallen. Södra började bäst och hade lägen att ta ledningen i början av matchen men fick ingen utdelning. I den 17:e minuten får Kolsva en spelare utvisad efter att han fått sitt andra gula. Resten utav första så för Södra spelet utan att skapa några jättelägen ,närmast är Wille Klasèn som skjuter ett skott som målisen i Kolsva räddar. Istället så är det Kolsva som tar ledningen då man knoppar in bollen efter en fast situation i den 41 :a minuten.
Halvtidsresultatet är 0-1 efter en riktigt dålig första halvlek utav Fagersta Södra
I andra halvlek så startar Södra i ett rasande tempo och skapar flera fina chanser och utdelningen kommer i den 58:e minuten då Wille Klasén slår in kvitteringen på passning utav Johannes Körkkö. 2-1 till Södra gör Fredrik Eriksson efter en riktig pärla, Frippe drar ett par gubbar på mittplan och avancerar mot straffområdet och från 25 meter så drar Frippe dit den rätt upp i krysset, ett riktigt snyggt mål var det,passningen kom från 16-årige debutanten Iman Hosaini. Södra fortsatte att trumma på och skapar flera fina lägen men istället för uttökad ledning så kontrar Kolsva in kvitteringen till 2-2 i den 74:e minuten. Södra återtar ledningen i den 77:e minuten då Emil Zoltek gör mål . Men Kolsva kommer tillbaka ännu en gång i den 80:e minuten efter en jättebjudning utav Södraförsvaret. Matchen slutar 3-3 .
Det var ett väldigt besviket Södra som klev av plan efter matchen.
Spelmässigt var Södra klart bättre men tyvärr så bjuder vi på ett par billiga mål idag igen.

Bäst i Södra var Fredrik Frippe Eriksson och 16 åringen Iman Hosaini även Artur Poghosyan kämpade och slet matchen igenom.